Béla 2002

Vyhlásenie súťaže

Internetový hororový magazín Hlboký Hrob vyhlasuje literárnu súťaž o najlepší pôvodný hororový text v slovenskom alebo českom jazyku: \„Béla 2002\“. Súťaží sa v jedinej kategórii \„literatúra\“, ktorá zahŕňa prózu, poéziu, prípadne drámu, comix a filmové scenáre. Comix je možné posielať už graficky spracovaný, ale treba si uvedomiť, že porota bude prihliadať predovšetkým ku kvalitám textu. Naše chápanie hororu je veľmi voľné, preto uvítame aj texty, ktoré sa pohybujú na hranici žánru.

Rozsah (orientačne, mierne prekročenie akceptujeme):

  • próza: 1–50 normostrán (30 riadkov po 60 úderoch)
  • poézia: 5–10 básní
  • dráma, comix, scenár: 1–80 normostrán (viď vyššie – v prípade comixu ide o rozsah textu)

Prvé miesto je ocenené sumou 3000 Sk a cenou Béla 2002 Druhé miesto 2000 Sk Tretie miesto 1000 Sk Štvrté a piate miesto bude ocenené knižným hororom.

Je možné, že niektoré z cien nebudú pre nízku úroveň udelené – v ročníku 2001 ale napr. všetky ceny udelené boli.

Svoje príspevky zasielajte:

  • v elektronickej forme na adresu: bela02@centrum.sk. Ako predmet uveďte \„Béla 2002\“. (príjem práce potvrdíme do týždňa, pokiaľ sa vám neozveme, zanechajte odkaz na fóre HH)
  • poštou, písané na stroji alebo vytlačené na adresu:

Michal Spáda, Hálkova 2969/18, 01001, Žilina, SR, alebo Michal Spáda, Šmeralova 10, 77200, Olomouc, ČR Na obálku napíšte heslo \„Béla 2002\“.

Uzávierka súťaže je 28. 2. 2003 (rozhoduje pečiatka na obálke, alebo dátum odoslania e-mailu). Porotu tvoria vybraní redaktori magazínu Hlboký Hrob a hostia z radov literárnych odborníkov. Výsledky budú vyhlásené do dvoch mesiacov od uzávierky na stránkach Hlbokého Hrobu a spriatelených médií. Výhercovia prvých troch miest budú vyrozumení i písomne. Odovzdanie vecných i finančných ocenení prebehne pravdepodobne na Istrocone 2003 v Bratislave.

Redakcia Hlbokého Hrobu si vymedzuje právo na publikovanie súťažných textov – vzhľadom k tomu, že súťaž nie je anonymná – na svojich stránkách už v priebehu súťaže. Vyžadujeme, aby šlo o príspevky dosiaľ nepublikované. Proti zasielaniu do iných súťaží síce nemáme výhrady, ale upozorňujeme, že tak môžete porušiť pravidlá inej súťaže, napríklad tým, že bude vaša práca už v jej priebehu publikovaná na stránkach HH.


7. októbra 2002
Hlboký Hrob