Autogramiáda Thorleifa Larssena

Jeden z najviac knižne vydávaných slovenských autorov fantasy Juraj Červenák alias Thorleif Larssen sa vo štvrtok, 21. novembra 2002 o 18. hodine predstaví svojim čitateľom na autogramiáde v bratislavskom kníhkupectve Brloh na Heydukovej ulici.

Juraj Červenák (Thorleif Larssen) – spisovateľ, publicista, scenárista a ilustrátor. Je redaktorom časopisu Fantázia, kde vedie filmovú rubriku. Debutoval v roku 1992 v magazíne Bublinky s komiksom Tyrgor – Tajomné stretnutie. Poviedky žánru fantasy, publikoval okrem Fantázie i v časopisoch Ikarie, Pevnost a v antológiách Oko netvora temnot a Je dobré být mrtvý.

S príbehmi z cyklu slovanských fantasy o Roganovi Černokňažníkovi sa trikrát dostal do finále súťaže O najlepšiu fantasy. V roku 1999 súťaž aj vyhral a získal titul Nositeľ meča.

Knižne publikuje hlavne v češtine. Pod pseudonymom Thorleif Larssen vydal romány Meč z Thormarenu, Conan a stíny Hyrthu, Tollrander a klenot zakletého čaroděje a Conan nelítostný. V týchto dňoch mu vychádza román Conan a svatyně démonů a na rok 2003 pripravuje vydanie dvojdielneho románu Černokňažník: Vládca vlkov a Černokňažník: Krvavý oheň, ktorý rozpráva o bojoch Slovanov s Avarmi na území Moravy a Slovenska začiatkom 9. storočia.

Conan a svätyňa démonov (november 2002, vyd. Brokilon) Ďuro Červenák ponúka ďalšie napínavé dobrodružstvo zo ságy o drsnom Cimmerčanovi. Brány prastarého mesta Hyrth sa otvárajú, oceľ žiari odleskom mesačného svitu a nočný vietor so sebou prináša zlovestný šepot čarodejníkov a desivé hlasy démonov striehnucich v temnotách.

Conan, zachmúrený bojovník z barbarskej Cimmerie, prichádza do kniežatstva Hyrth. Táto krajina vzišla z krvavých klanových vojen, a pod maskou pevnej vlády tu stále tlejú zvyšky starých sporov, nenávisti a zrady. Je na Conanovi, aby sa s mečom v ruke vydal do podzemných bludísk, zločineckých brlohov a napokon aj do svätyne ohavného boha Gorth-Tyra a odhalil temné sprisahanie proti kniežaťu Beldorinovi. Jeho zbraň sa čoskoro sfarbí krvou, ktorá nebude iba ľudská…


19. novembra 2002
Fandompress