AnimeSHOW 2009 / Game Expo 2009

Aj s premiérou Fantázie 45

ge-plagat-09
fanta09-45_cover

13. – 14. marca 2009 sa v DK Dúbravka v Bratislave uskutoční AnimeSHOW 2009, ktorá sa po roku opäť vracia s rozšírením časovým – na dva dni a aj priestorovým – o ďalšie miestnosti v DK Dúbravka, kde vám ponúkneme ešte viac zaujímavého programu a hlavne po novom aj scifi a fantasy vrátane najnovšieho, úplne horúceho, čísla časopisu Fantázia. A práve milovníci fantastiky sa budú môcť stretnúť s našimi hosťami: Andrzejom Sapkowským, Františkou Vrbenskou, Ondrejom Hercom, Jurajom Malíčkom, Milošom Ferkom a ďalšími členmi redakčného tímu Fantázie.

Chýbať nebudú ani krsty nových knižiek spojené s čítaním. Prichystali sme pre vás čerstvý Brisingr od Christophera Paoliniho, Zatmenie (tretia kniha Twilight ságy) od Stephanie Meyerovej spojený s premietaním filmu a City of Ember od Jeanne Duprau. Súčasťou festivalu sú opäť tradičné poviedkové, výtvarné súťaže a hry. Prednášky sa v skratke budú týkať tém: Harry Pottter, Battlestar Galactica, Star Trek, Star Gate, Tolkien, Narnia a podobne.

Hlavná časť Anime sekcie bude venovaná novinkám ale aj stále neutíchajúcej Naruto-mánii. Chýbať nebude ani kostýmová súťaž cosplay, karaoke a súťaž animovaných filmov AMV.

Zároveň vás pozývame na výstavu GAME EXPO 2009, ktorá predstaví výstavu hernej histórie a artworkov za účasti herných štúdií Guerilla (Killzone 2), CryTek (Crysis) a CD Projekt RED (Zaklínač). Je sa na čo tešiť a okrem klasických doskoviek a hier budete môcť vidieť novú postavičkovú hru s miniatúrami, ktorá vzniká na Slovensku.

Kým nová Fantázia, ktorá bude mať premiéru práve na tomto festivale, sa nesie v duchu akčnej hry Killzone 2, užiť si budete môcť aj, úplne v duchu predošlej Fantázie, svojich pár minút slávy s hrou Guitar Hero – a to hneď na dvoch gitarách. Rovnako aj hry na svetelnú pištoľ Time Crisis 4 a tanečné hry Dance Dance Revolution. No a pre tých čo sa chcú skutočne hrať máme pripravenú kopu stojanov s PlayStation 3, PSP, Xbox 360 a najnamakanejšie herné PC značky Prestigio.

Aj filmovo bude akcia opäť namakaná, bude možné zhliadnuť filmy: Súmrak, Underworld 3, Max Payne, Dead Space, Star Wars: Vojna Klonov, Kungfu Panda, Superhrdina, Hellboy 2, Múmia 3, Cesta do Stredu Zeme ďalšie.

Všetko čo vás baví a o čom píše časopis Fantázia vám ponúkajú festivaly AnimeSHOW a Game Expo už tento víkend – 13. – 14. marca 2009 v DK Dúbravka v Bratislave.

Viac na www.animeshow.sk a www.game-expo.sk


9. marca 2009
Fandom SK - PR