Americké kiná zamotané v pavučine

Ak ste si doteraz mysleli, že najúžasnejší otvárací víkend sa uskutočnil, keď pri sprevádzkovaní supermarketu u vás na dedine bola pri kúpe dvoch kosačiek tretia zadarmo, tak sa veľmi mýlite. Najbombastickejší nástup v histórii zažila v dňoch 3. – 5. mája adaptácia slávneho marveláckeho comicsu SPIDER-MAN. A koľko teda zarobil? Ak stojíte, tak si sadnite. Ak sedíte, radšej si ľahnite.

114 miliónov dolárov. Ešte raz: 114 miliónov dolárov!!! To sú víkendové tržby veľkofilmu kultového režiséra Sama Raimiho (Evil Dead, Darkman, Takmer dokonalý zločin) s Tobeym Maguireom v hlavnej kladnej a Willemom Dafoem v hlavnej zápornej úlohe (Green Goblin). Recenzie sú veľmi, naozaj veľmi rôznorodé, od nekritického nadšenia comicsových fanúšikov až po šomranie „serióznych“ kritikov (vraj zle napísaný scenár), ale diváci si z nich zjavne nič nerobili a zobrali kiná útokom. A to takým, že sa mu zrejme nevyrovná ani otvárací víkend Lucasovej Epizódy II či Spielbergovho Minority Report. Spoločnosť Columbia sa môže bohovsky tešiť hlavne z faktu, že už má so Samom a hlavnými predstaviteľmi podpísané zmluvy na ďalšie dve pokračovania.

Na záver len dodajme, že do slovenských kín Spidey vhupne vďaka spoločnosti ITA-Film už (alebo až, to záleží na vašej trpezlivosti) 6. júna 2002. &nbsp Michal Jedinák


6. mája 2002
Fandom SK - PR