A Oscara za najväčší výbuch získava... MATRIX 2!

Hrdinovia brodiaci sa záplavami vystrieľaných nábojníc a poletujúci v daždi odrazenými guľkami a explóziami roztriešteného skla a betónu, to je jedna z mála istôt, ktoré majú nadržaní diváci v súvislosti s netrpezlivo očakávanými pokračovaniami kultovej sci-fi Matrix. Okrem toho sa vie vlastne len to, že Hugo Weaving sa vráti ako agent Smith, v jednej z hlavných úloh uvidíme európsku krásku Monicu Belluci a Neo a jeho druhovia budú čeliť novým, dokonalejším virtuálnym zabijákom, ktorých je možné zničiť len špeciálnymi mečmi. Že produkcia je skutočne bombastická, o tom svedčí napríklad správa o tom, že si tvorcovia filmu pre potreby nakrútenia šialenej automobilovej naháňačky nechali postaviť kus diaľnice. A nezostalo len pri tom, v Sydney sa chystá nakrútenie ďalšej akčnej scény, ktorá už naozaj usvedčuje producentov z megalomanstva…

Austrálske úrady obdržali od producentov Matrixu žiadosť o povolenie nakrútiť v blízkosti elektrárne v Sydney obrovský výbuch. Zabudnite na scénu z prvého dielu, kedy vrtuľník vrazil do mrakodrapu a zrušil smiešnych pár poschodí. Tentokrát sa na dymiace trosky zmení celá budova. Filmári pre tento účel postavia barák za 200 000 dolárov a potom ho s chuťou vyhodia do vzduchu. Obyvatelia Sydney si zrejme budú myslieť, že na Austráliu zaútočil Taliban, pretože zvuková hladina výbuchu dosiahne až 110 decibelov. Toto šialenstvo by sa malo nakrúcať 14. februára v nočných hodinách, tak keby ste sa v tom čase náhodou nachádzali v Sydney, tie plamene nad mestom si nevšímajte, to si len bratia Wachowskí plnia svoje chlapčenské sny.

Ešte dodám, že premiéra druhého dielu s názvom The Matrix Reloaded je predbežne stanovená na máj 2003, tretí diel The Matrix Revolutions by mal prísť do kín v novembri toho istého roku.

(za podrobnejšie informácie ďakujem Tónovi Stiffelovi)

&nbsp Michal Jedinák


16. januára 2002
Fandom SK - PR