Predstavujeme – Lívia Hlavačková: Gwind, 2. časť: Sama za seba

Gwind 2

Tí, ktorí netrpezlivo očakávajú, ako sa ďalej bude vyvíjať príbeh slovenskej autorky Lívie Hlavačkovej o Anne, ktorú v cudzom svete nazvali Gwind, sa môžu upokojiť. Pokračovanie je už na svete a nesie názov Gwind 2: Sama za seba.


Anotácia

Anna už takmer rok žije vo svete, kde smrť, mágia a krv na čepeli meča sú na dennom poriadku. Už takmer rok je z nej Cudzinka − Gwind. V pokračovaní príbehu ju čaká vojna proti Čiernym mágom, zúfalý útek, samota, nebezpečenstvo a ťažké rozhodnutia. Gwind sa ocitá uprostred zápasu, v ktorom musí bojovať sama za seba. Jej inakosť priťahuje neželanú pozornosť kráľových ľudí aj Čiernych mágov. Nájde svoj domov skôr než oni ju?

Knihu Gwind 2: Sama za seba si môžete kúpiť v Martinuse momentálne so zľavou až 15 %, pre podrobnosti kliknite na tento link


Ukážka z knihy

Vzduch sa tak rozhorúčil, že sa sotva dalo dýchať, no Anna sa aj tak chvela. Odtiahla sa od nahého Adora, spiaceho na slame vedľa nej, a schúlila sa do klbka. Plakala najtichšie, ako dokázala. Slzy jej kvapkali na ruky, tiekli pomedzi prsty, ktorými si zakrývala tvár. Zvonka sa ešte stále ozývali rozhovory nehumerských vojakov, ktorí si pri Veľkom ohni, oslave konca mesiaca úrody, užívali poslednú pokojnú noc. Čoskoro mali vyraziť do vojny, hoci sa ich priamo netýkala. Mali pomôcť Morane proti Čiernym mágom. Zjavne im neprekážalo, že v plameňoch horí telo pána Owimma, brata ich grófa a veliteľa Elaju. Nerozumela im. Jej sa zo smradu spálených šiat, chlpov a mäsa, zo spomienok na odporného muža, pri ktorom si toľko vytrpela, dvíhal žalúdok. Skutočnosť, že zomrel jej rukou, jej nedovolila zaspať.

„Čo som to spravila?“ zašepkala do noci, zháčila sa a strelila pohľadom po Adorovi. Ďalej ležal na bruchu, jeho svalnaté telo sa lesklo potom, dlhé plavé vlasy mu padali do neoholenej tváre s rovným, úzkym nosom a hranatou bradou. Zelené oči mal zatvorené, z otvorených úst mu tiekla slinka. Ani sa nepohol.

„Už nechcem bojovať. Nechcem zabíjať. Prosím, vráťte ma domov. Ja už… nechcem,“ prosila tíško.

Dlhšiu ukážku z knihy Gwind 2: Sama za seba si môžete prečítať na Martinuse, ak kliknete na tento link


Podrobnosti o knihe

Knihu Gwind 2: Sama za seba
Séria Gwind 2
Žáner: YA, fantasy
Autorka: Lívia Hlavačková
Vydavateľstvo: Artis Omnis
Ilustrácie: Martin Cuco Luciak
Rok vydania: 2021
Počet strán: 480
Väzba: pevná
ISBN: 978–80–8201–110–7


O autorke

Príbehy o Gwind (1. časť pod názvom Nezabiješ? Artis Omnis, 2020) napísala slovenská fantasy autorka Lívia Hlavačková (1983). Získala viaceré ocenenia v rôznych literárnych súťažiach doma aj v zahraničí. Jej poviedky nájdete aj v mnohých zbierkach. Sledujte autorkine sociálne siete a dozviete sa čerstvé informácie zo zákulisia jej tvorby: hlavackova.sk, facebook.com/hla­vackova, instagram.com/li­viahlavackova.


Súvisiace linky

Pomôžte slovenskej fantastike, aby bola svetová

Recenzia – Lívia Hlavačková: Gwind – Nezabiješ?

Rozhovor – Lívia Hlavačková: S múzou mám krehký vzťah

Predstavujeme – Lívia Hlavačková: Gwind: Nezabiješ? – nové prepracované vydanie


9. novembra 2021
Fandom SK - PR
Zdroj informácií