Tipy na týždeň 27. júla - 2. augusta 2020

Leto sa nám už prelamuje na dve polovice, ale ešte stále je čas dovoleniek a prázdnin, s ktorými sa spája kopa podujatí po celom Slovensku. Pre malých aj veľkých fanúšikov fantastiky sme tento týždeň vybrali maratón s jedným prsteňom, vedu v hračkách a jednu záhadu. Keďže viaceré podujatia sa počas leta opakujú alebo fungujú dlhší čas, na konci tohto článku nájdete odkaz na naše tipy z minulých týždňov, ktoré môžu byť ešte aktuálne.


Pán prsteňov – maratón

Anotácia

Nemôžeš cestovať za teplom do exotických krajín? Vydaj sa na výpravu do srdca Mordo… kinosál Cinemax na maratón Pána prsteňov za horúcu cenu 3,90 €! Jedna z najúspešnejších filmových sérií v histórii trilógia Pán prsteňov opäť mieri na filmové plátna.

Miesto konania podujatia: Bratislava, Košice, Žilina, Nitra, Prešov.

Termín podujatia: od 27. 7. do 26. 8. 2020, každý týždeň v inom meste podľa programu

Vstupné: 3,90 €

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia.


Veda v hračkách

Anotácia

Interaktívna výstava vedeckých hračiek, jednoduchých experimentov a hlavolamov. Návštevu je potrebné vopred objednať mailom na adrese vedavhrackach@svkbb.eu alebo telefonicky na čísle 048/4710779.

Miesto konania podujatia: Štátna vedecká knižnica v Banskej Bystrici

Termín podujatia: od 4. februára do 31. decembra

Vstupné: Pre návštevníkov s platným čitateľským preukazom je návšteva výstavy bezplatná, pre nečlenov je návšteva výstavy za 1,00 €/osoba.

Podujatie je vhodné aj pre deti.

Viac podrobností sa dozviete na stránke organizátora podujatia.


Vyriešte záhadu Mocného opasku

Anotácia

Príbeh trnavských hradieb v unikátnej GPS hre pre celú rodinu. S mobilom v ruke sa s deťmi zatúlate do romantických uličiek Trnavy, navštívite farebné sochy na hradbách a odhalíte historické míľniky slávneho kráľovského mesta. Hra o Mocnom opasku má ďaleko od nudnej učebnice dejepisu. Napínavý príbeh s hádankami a úlohami ťahá deti za dobrodružstvom od samého začiatku. Nechýba humor a veselé ilustrácie, lebo stredovek vôbec nebol temný, ako sa hovorí, ale plný farieb.

Miesto konania podujatia: Trnava

Termín podujatia: od júla 2020. Hra je online každý deň – od pondelka do nedele od 7:00 do 22:00 h. Hru si najlepšie vychutnáte za denného svetla. O 23:00 h sa zatvára parčík Bela IV., kde je umiestnené jedno stanovisko, aby si sochy v noci oddýchli.

Vstupné: Neuvedené

Podujatie je vhodné aj pre deti.

Viac podrobností a priebeh hry sa dozviete na stránke organizátora podujatia.


Keďže mnohé podujatia sa opakujú alebo pretrvávajú celé leto, pozrite si ešte tipy z predchádzajúcich týždňov


27. júla 2020
Fandom SK