3... 6... 9... ŠTART!

LK_logotypy_a_bannery-k

OZ literarnyklub.sk oficiálne štartuje svoju činnosť v stredu 3. júna 2009 o 19. hodine multižánrovým večerom v Štúdiu 12 na Jakubovom nám. 12. v Bratislave.

Na podujatí s názvom 3…6…9…štart! vystúpi divadelné združenie Okuliare s inscenovaným čítaním zo zborníka Poviedka 2008 v réžii Jána Šimka, odznie úryvok z pripravovanej knihy Laca Keratu Zlý herec v podaní autora a na záver bude koncert akusticko-antipopovej skupiny Tu v dome. Počas celého večera budú vo foyeri divadla maľovať výtvarníci Fero Lipták a *Milan Prekop**.

Slávnosť je spojená s oficiálnym vyhlásením 13. ročníka literárnej súťaže poviedka2009.da­talock.sk, prvého ročníka novej súťaže basne2009.data­lock.sk a spustením literárneho portálu www.literarnyklub.sk.

Galavečer je symbolickým začiatkom činnosti OZ literarnyklub.sk, ktoré je pokračovateľom aktivít vydavateľstiev KK Bagala a Modrý Peter. Dlhodobým cieľom jeho činnosti je podpora a propagácia pôvodnej slovenskej literárnej tvorby s presahmi do iných oblastí umenia a kultúry.

OZ literarnyklub.sk sa stáva spoluvyhlasovateľom literárnych súťaží poviedka2009.da­talock.sk a basne2009.data­lock.sk. V spolupráci s tvorcami z rôznych oblastí umenia plánuje v rámci cyklov Literárne kino, Literárne soirée a Literárny cirkus do konca roku 2009 uviesť vyše 40 premiérových predstavení.

Internetový časopis www.literarnyklub.sk prináša informácie z aktuálneho diania na literárnej scéne, publikuje diela a videodenníky slovenských spisovateľov a archivuje množstvo fotografií a článkov o súčasnej literatúre.


2. júna 2009
Fandom SK - PR