Ohnivé pero Q2 2008: 010010101 zvádzanie

Dnes je ten deň – dnes dokáže sebe aj iným, že tiež dokáže zvádzať krásne dievčatá. Vyjde z ulity a porazí nesmelosť, ktorá ho trápi roky. Mal dosť vysedávania osamote pred počítačom. Nudili ho už virtuálne flirty na internete. Trápila ho skutočnosť, že čas tak rýchlo uteká a on ešte nevie aké to je.

Pochodoval ráznym krokom hlavnou ulicou mesta. V mysli mu pulzovala iba jediná myšlienka – Podarí sa! Musí sa podariť! – akoby chcel prehlušiť strach; obavu, že nezávisle od toho, čo spraví, aj tak je odsúdený k porážke. Od šestnástich rokov schovával vo svojom rachitickom tele strašného pesimistu, ktorého bolo nutné čo najskôr skrotiť. Dnes je ten deň!

Pohľadom skenoval dav, hľadajúc vhodnú kandidátku. V určitom momente zazrel v diaľke krásnu dievčinu.

Bolo by fajn zosynchronizovať svoj joystick s jej myškou – pomyslel si. Idúc, ladne hýbala zaoblenými, plnými bokmi. Aká stavba! – zasnívane povzdychol. Bleskovo zoskenoval jej obraz, aby ho podrobil základnej analýze. Opálená, rozfúkané blond vlasy, pekné prsia, dlhé krásne nôžky, osí driek – veľmi atraktívny interfejs; chodiaci ideál.

Teraz alebo nikdy! Je potrebné nájsť si k nej prístupový kľúč, aby sa dalo zalogovať – myslel horúčkovite. Možno bude jediným užívateľom. V tichosti dúfal, že nie je obsadená. Pocítil nával horúčavy. Rumenec – to nie je dobré alebo sa zbláznila grafická karta, alebo sa prehrieva procesor. Musí sa ovládnuť, kým je objekt ešte dosť ďaleko, v opačnom prípade existuje riziko, že nastúpi kritická chyba a všetko bude stratené. Zhlboka sa nadýchol spustil antistresový filter a rýchlo sa resetoval. Treba bleskurýchle konať. Bola čoraz bližšie. Hneď ako zistil, že systém je celkom stabilizovaný, rozhodol sa skontrolovať v databáze informácie na tému – zvádzanie dievčat. Pred dvoma dňami na túto tému prečítal zaujímavú knihu a skopíroval si veľa praktických rád pre svojho tvrďasa. Prehľadával pamäť; zložku po zložke, súbor po súbore. Medzitým sa krásna neznáma priblížila sotva na dvadsať metrov.

Možno mám tieto informácie na inom harddisku? – Pomyslel si.

Mal pocit, že z toho celého napätia sa spália spoje. Mám! Našiel som! Sú skomprimované. Booože, ako mohol zabudnúť na rozzipovanie! Nestihnem – zúfalá myšlienka sa prehnala logickými obvodmi.

Fu, podarilo sa. Teraz je potrebné iba zosynchronizovať súradnice, priblížiť sa k nej a nahodiť konverzáciu. Zadal vhodné heslo. Vyrovnal sa- musí predsa vyzerať, že je sebavedomý. Ešte iba nastaví zvukovú kartu – nechcel predsa zo seba vydať falošný tón mládenca, ktorý práve mutuje; hlas musí byť nízky a zmyselný. Postavil sa jej do cesty.

„Ahoj! Chcem sa a tebou zoznámiť,“ nahodil kľudným tónom a predstavil svoju klávesnicu v žiarivom úsmeve.

„A ja s tebou nie! Vypadni!“

To neočakával. V príručke predsa písali, že “sebavedomie, dobrý postoj a vhodný tón hlasu sú zárukou úspechu“. Zasekol sa – úplne nevedel ako ďalej. Malo to byť predsa inak! Chýbal mu odkaz na pomocníka, čo v takejto situácii robiť. S každou, celú večnosť trvajúcou sekundou trápneho mlčania, sa zmenšovala šanca, že prizná, že môžu byť kompatibilní. Porážka! Cítil, ako mu uši horia neznesiteľným plameňom. Jej oči vyjadrovali čoraz väčšie pohŕdanie. Bol ako počítač napadnutý trójskym koňom.

Vysmievala sa z neho. Každú chvíľu čoraz hlasnejšie, až k slzám. Utiekol. Nevydržal napätie. Nikto ho takto v živote neponížil – skoro zhorel od hanby. Koniec s balením! Nikdy nebude mať úspech u žien – musí sa s tým definitívne zmieriť. Urobil zúfalý pokus a úplne zlyhal. Koniec! Vráti sa do sveta počítačov, internetu, programov a hier. Ešte viac sa uzavrie do svojej ulity neprístupnosti a bude prekonávať rozľahlé nula-jednotkové krajiny. Tu bude opäť neporaziteľným pánom a vládcom.

Preklad: Katarína Švecová

  • Toto je príspevok do súťaže mikropoviedok Ohnivé pero.
  • Je publikovaný v pôvodnom stave, neprešiel redakčnou ani jazykovou úpravou.
  • Súťažné poviedky sú publikované pravidelne, každý týždeň jedna.
  • Uzávierka súťaže nie je, súťaž potrvá, kým budú prichádzať príspevky.
  • Existujú čiastkové uzávierky, ktoré budú oznámené s dostatočným predstihom. Ku dňu čiastkovej uzávierky sa uskutoční vyhodnotenie poviedok, ktoré boli publikované medzi dvoma čiastkovými uzávierkami.
  • Na hodnotenie poviedky má vplyv jej čítanosť, počet a obsah komentárov, názor redakcie a hlasovanie, ktoré sa uskutoční po čiastkovej uzávierke.
  • Vyhodnotenie a odmenenie víťazov sa uskutoční priebežne, po ukončení hlasovania, dátum najbližšieho termínu redakcia oznámi s dostatočným predstihom.
  • Viac v pravidlách súťaže.
brloh-ico.pngbrokilon-ico.pngfantomprint-ico.png

3. novembra 2008
Krzysztof T. Dąbrowski